create your own website
Freelance UX & Strategy designer

Innovatiecoach

Met meer dan 15 jaar digitale ervaring,
combineer ik een mix van design-expertise, zakelijk inzicht en teamcoaching.

Robert Tellier - Innovatiecoach 

Als innovatiecoach help ik teams en organisaties om vanuit hun oorsprong te innoveren. Vanuit de verbinding met je oorsprong kunnen er ideeën en verander-energie ontstaan die gedragen worden door het geheel. Veel innovatie initiatieven richten zich direct op de toekomst waarmee ze zich afsnijden van hun roots. Dit leidt vaak tot weerstand, verlies van energie of zelf falen van de beoogde verandering.

Hart en hoofd samen

Na een zware hersenschudding in 2017 deed mijn hoofd het niet meer. Het rationeel benaderen van problemen werkte niet meer. Het enige wat overbleef was loslaten. Loslaten van mijn controle. Loslaten van een aangeleerd patroon en dat was angstig. Het bracht mij terug naar de verbinding met mijn hart en het vertrouwen op de stroom van het leven en mezelf. Iets wat alleen ervaren kan worden via je hart en niet begrepen door je hoofd.

Tijdens mijn herstelperiode van 1.5 jaar kwam de vraag in mijn op ‘wat is hartskracht eigenlijk?’ Ik had al veel vanuit de spirituele kant onderzocht maar nooit vanuit de wetenschappelijke kant. Dit leidde mij naar het Heart Math instituut dat al sinds de jaren ‘70 onderzoek doet naar de invloed van ons hart op ons welzijn. Zij gaven mij de wetenschappelijke taal en het bewijs die ik miste om binnen een zakelijke context te praten en aan te tonen wat de kracht van het hart kan betekenen voor innovatie en het geluk van mensen binnen een team en daarmee het succes van een organisatie.

Ik sta open voor een gesprek aan de koffietafel over innovatie en de kracht en durf om samen te werken vanuit het hart. En hoe dit binnen innovatieteams te realiseren valt.

Innovation Culture

It's always you. Energy first, skills second

Energy first

Waarom zoveel aandacht voor onze innovatiemethoden? Waarom zouden we ons niet meer richten op de teamcultuur en de manier waarop we dagelijks samenwerken? Focus op het creëren van een sterke teamcultuur. Al het andere zal van hieruit beter verlopen.

Highly supportive work environment 

Gelukkige werknemers zijn de drijvende kracht achter buitengewoon goede financiële prestaties. Purpose, persoonlijke veiligheid en kwetsbaarheid zijn de hoekstenen van innovatie. Als coach breng ik deze bewustwording en tools mee om deze hoekstenen van innovatie te versterken.

Innovatie Team

Innovation from the heart

Ons hart speelt een sleutelrol in het creëren van een goed presterende innovatiecultuur.
Onze hartsignalen hebben directe invloed op hersencentra die verantwoordelijk zijn voor:
+ Strategisch denken
+ Complexe probleemoplossing
+ Kritisch denken
+ Samenwerken met anderen
+ Emotionele intelligentie

The rebel with a coherence beat

Ik ben een HeartMath coach en leer innovatieteams om als team vanuit het hart te werken en te innoveren. Hierdoor ontstaat een betere innovatiecultuur. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers buitengewoon goede financiële prestaties leveren.

Inner Powers

I am not what happened to me, I am what I choose to become.

The Artist in me

In alle chaos is er een kosmos, in alle wanorde een geheime orde. Ik heb 5 jaar als beeldend kunstenaar gewerkt. In deze tijd heb ik geleerd wat het is om te creëren, om voor een leeg doek te staan, om op je intuïtie te vertrouwen, om te creëren, te falen en weer op te staan. Om een visie te ontwikkelen en deze te vertalen naar vorm en materie.

The Coach in me

Empathie begint met het begrijpen van het leven vanuit het perspectief van een ander. Niemand heeft een objectieve ervaring van de werkelijkheid.
We ervaren de wereld  allemaal door onze eigen bril. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in persoonlijke groei en levenswijsheid. Ik ben gecertificeerde in familie- en organisatie opstellingen. Verder heb ik een 2 jarige opleiding tot persoonlijke coach gevolgt. Ik gebruik mijn inlevingsvermogen in mijn werk om in contact te komen met teams, hun ambities en cultuur.

The Analist in me

Het doel is om data om te zetten in informatie en informatie in inzichten. Ik ben ingenieur in technische informatica. Een aantal jaren heb ik als programmeur en informatieanalist gewerkt.

Het geweldige van deze tijd is dat we steeds meer wetenschappelijk inzicht hebben en kunnen aantonen (meten) hoe ons lichaam, hoofd en geest samenwerken. Deze inzichten en meet tools gebruik ik om teams inzicht te geven in hun diepere emotionele lagen. 

Word een topteam. Gebruik dit canvas om meer innovatie kracht en geluk te creëren.

Robert Tellier

Ik leer innovatie teams beter te performen door ze in contact te brengen met hun innerlijke kracht en co-creatie skills.

Contacts

Email: robert@uxflow.nl                   Phone: +31 (0)6 410 511 82